0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

FAQ Voeding

Kan ik de diepvriesproducten in de magnetron ontdooien?
Nee, voor het behoud van de voedingswaarde geven wij het advies om de producten volgens ons advies te ontdooien. Op de pagina Hygiëne leggen wij uit op welke manier je het beste de producten kunt ontdooien.

Kan ik de producten ook zelf eten?
Nee, onze producten zijn niet geschikt voor humane consumptie.

Is het voeren van rauwe vleesvoeding duurder dan brokvoeding?
Dit kan, maar is niet altijd zo. Een kwalitatief goede brok kan zo duurder zijn dan het geven van rauwe vleesvoeding, terwijl een goedkopere brok minder duur kan zijn dan het voeren van rauwe vleesvoeding. 

Is het geven van rauwe vleesbotten niet gevaarlijk doordat het bot kan splinteren?
Doordat het vleesbot rauw en niet te hard is splintert het niet, als het bot te hard is, als het bot verhit is, of verhit is geweest dan kan het bot gaan splinteren. Het geven van geschikte rauwe botten is dus niet gevaarlijk.

Hoe moet ik mijn huisdier voeren als ik op vakantie ben en geen vriezer kan gebruiken?

Er zijn meerdere manieren waarop je je huisdier kunt voeren op vakantie. De meeste gebruikte manier is het voeren van houdbare worsten. Deze worsten bevatten veelal een groot aandeel aan vlees en zijn buiten de koelkast maanden houdbaar. Eventueel kan je ook kiezen om blikvoer mee te nemen of om brokjes te geven. Wanneer je hiervoor kiest let er dan wel op dat het product een groot aandeel aan vlees bevat.

Kan ik meerdere merken KVV voeren?
Ja dit kan zeker! Het is belangrijk om minimaal 5 verschillende diersoorten te voeren in 2 weken tijd, waarvan 1 vissoort. Dit om tekorten te voorkomen. Meer informatie over volledig voeren vind je hier.  

Mijn kat eet het rauwe vlees niet, moet ik terug op brokken overstappen?
Bij katten komt het vaker voor dat ze wat lastiger zijn met eten, maar dit betekent niet dat je helemaal moet stoppen met het voeren van vers vlees. Je kunt proberen om een ander diersoort te voeren. Katten mogen niet vasten, dat kan erg gevaarlijk zijn omdat er dan een risico bestaat dat er leververvetting optreedt. Als je kat geen vlees eet kun je het vlees iets verwarmen (als het vlees geen bot bevat), de kans is groot dat je kat dit dan wel eet.

Mijn pup is pas 8 weken, hoe oud moet hij zijn voordat ik kan beginnen met rauw vlees voeren?
Er is geen minimum leeftijd om te beginnen met rauw voeren. Er zijn een aantal fokkers die de pups afspenen op rauwe vleesvoeding. Het beste kun je met jouw pup beginnen met KVV. Door eerst KVV te voeren kan je pup rustig wennen aan het verteren van rauwe vleesvoeding. Wanneer je BARF gaat voeren, is de compleetheid van je menu en de hardheid van de vleesbotten het belangrijkste. Bij Animal Food Express is bij elk vleesbot vermeld hoe hard het is. Voor pups zijn de vleesbotten geschikt die één tot twee botjes hebben. Vleesbotten kun je de eerste keren altijd even plat slaan met een (vlees)hamer. Pups eten gemiddeld 5% tot 10% van hun lichaamsgewicht, het is echter belangrijker om op het oog te voeren omdat iedere pup andere voedingsbehoeftes kan hebben.