0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2647 9,1 4,5 0,91 93 10

December

December met huisdieren

December, de feestmaand van het jaar. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Een maand vol festiviteiten, familie bijeenkomsten en gezelligheid met vrienden. December betekent ook veel eten en drinken, dat niet altijd even goed is voor onze huisdieren. Hieronder dus wat tips om de feestdagen goed door te komen, ook betreft de kou. 

DecemberEtenswaren: In december komen veel producten voorbij die giftig of schadelijk kunnen zijn voor huisdieren. Denk hierbij aan chocolade(letters), verhitte botten na het kerstdiner, oliebollen en ga zo maar door. Let erop dat jouw huisdier geen van deze producten te pakken kan krijgen. Oliebollen kunnen gevuld zijn met rozijnen en/of krenten, die giftig zijn voor honden. Ook chocolade is giftig voor honden. Verhitte botten kunnen, in tegenstelling tot rauwe botte, splinteren en daardoor schadelijk zijn.

Kerstboom en bijbehoren: De naalden van kerstbomen zijn giftig voor honden, katten en fretten. Heb je een echte kerstboom in huis, zorg er dan voor dat jouw huisdier geen naalden binnen kan krijgen. Zet de waterbak niet in de buurt van de kerstboom in verband met afvallende naalden en zorg ervoor dat je huisdier niet van de kerstboom eet.

Strooizout: Wanneer het vriest kan er gestrooid worden. Let hierop, (strooi)zout is bij hogere dosering giftig voor huisdieren. Wanneer je gaat wandelen met jouw hond(en), kan er strooizout op de voetjes en in de haren van de poten achterblijven. Zout kan erg irriterend inwerken op de zooltjes van honden, dit kan bijvoorbeeld worden voorkomen door schoentjes.  Voorkom daarnaast dat honden de poten gaan schoonlikken en zo het zout binnen krijgen. Smeer de zooltjes van de hondenpoten in met vaseline voor de wandeling en spoel deze goed af met lauw water na de wandeling. 

SneeuwschoenenIs er wel iets leuks aan de decembermaand met huisdieren?

Jazeker! In december heb je meestal wat extra vrije dagen en daardoor misschien wel extra tijd voor jouw huisdier! Naast alle gevaren in de decembermaand, kun je deze maand juist heel veel leuks met jouw huisdier ondernemen. Een aantal leuke tips waarvoor de decembermaand erg geschikt is zijn.

Kat hersenwerkHersenwerken; Hersenwerkjes kunnen altijd en hoeven niet specifiek in de decembermaand, maar de decembermaand biedt wel genoeg gelegenheid hiervoor. Als het bijvoorbeeld erg koud of nat is en jouw huisdier wil geen grote of lange wandelingen maken, dan kun je het rondje iets inkorten om daarna hersenwerkjes te doen. Leuke hersenwerkjes en spellen voor jouw huisdier vind je op http://hersenwerkvoorkatten.nl/ en https://hersenwerkvoorhonden.nl/ en de bijbehorende Facebook pagina's.

Cadeautjes uitpakken; dat huisdieren goed in scheuren zijn, is bij de meeste wellicht bekend. In december worden meer cadeautjes gegeven dan in de rest van het jaar, dus het is ook een mooi moment om een cadeautje aan jouw huisdier te geven. Pak een lekkere snack in voor jouw hond, en laat hem zelf het cadeaupapier eraf halen. (Let er wel op dat het cadeaupapier niet opgegeten wordt). Mocht je huisdier niet zo geschikt zijn voor het uitpakken van zijn cadeau, dan kun je hem ook meenemen naar een dierenspeciaalzaak waar hij zelf een cadeautje mag uitkiezen!

Kerst cadeauWandelen; Mocht je de mazzel hebben dat je wat extra vrije dagen hebt voor jouw huisdier, dan kun je heerlijk wandelen in december. Wil je nou niet alleen wandelen? Kijk dan eens op www.doggydating.com voor een wandeling met een gezellige groep. 

                                                                           Doggy Dating