0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2647 9,1 4,5 0,91 93 10

Frettenvoer

Frettenvoer of kattenvoer? Wat eet mijn fret?

Fretten zijn carnivoren. Dat wil zeggen dat ze vleeseters zijn. Door de jaren heen zijn mensen fretten ook brokjes gaan geven. Dit is eigenlijk uit gemak voor onszelf. Je fret heeft echter meer baat bij rauw vlees voer.

Kattenvoer waar vlees in zit kun je best aan je fret geven. Voer waar vis in zit kun je laten staan. De ontlasting van je fret kan hierdoor flink gaan stinken. Natuurlijk is het in de regel beter om je fret echt frettenvoer voor te schotelen. Het is niet voor niets frettenvoer. Als je dan toch je fret wil laten eten van kattenvoer dan zou je moeten kijken naar kittenvoer. Hier zit meer energie in dan gewoon kattenvoer en dat heeft een fret nodig. Een fret heeft namelijk een ontzettend snelle spijsvertering.

FRETTENVOER UIT BLIK OF ALS BROKKEN

Blikvoer wordt eigenlijk afgeraden. Er zit te weinig voedingswaarde in en omdat het voor het grootste gedeelte uit water bestaat kunnen ze tandsteen ontwikkelen. Frettenvoer in de vorm van brokken kan, maar als je voor deze optie gaat moet je op een aantal dingen letten. Zo moet het product van dierlijke afkomst zijn en mag het eigenlijk geen granen, mais, molasse dextrose, rozijnen en maisstroop bevatten. Brokken kun je het best aanvullen met een extra product zodat je fret toch alle voedingsstoffen binnen krijgt. Blikvoer of brokken kun je dus beiden geven aan je fret maar de voorkeur ligt hier niet door het ontbreken van belangrijke voedingsstoffen.

DE JUISTE VOEDING VOOR JE FRET VINDEN DOE JE HIER!

Frettenvoer van rauw vlees is het beste. Veel mensen geloven nog dat fretten agressief worden van het eten van rauw vlees. Dit is echter niet waar. Neem maar eens een kijkje in ons uitgebreid assortiment aan diepvriesvleesvoeding en snacks. Onze producten worden bevroren bij je thuis geleverd en bij vragen neem je gerust contact met ons op voor deskundig advies. Een fret heeft eigenlijk altijd toegang nodig tot voeding dankzij hun snelle spijsvertering van maar liefst 3 uur. Een verkeerde voeding kan zorgen voor frustraties bij je fret dus zorg voor een goede balans waar je ook voor kiest.