0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2647 9,1 4,5 0,91 93 10

Hoe kies is het juiste hondenvoer?

Om het juiste voer te kiezen moet je eerst begrijpen waar een hond in de natuur voor zou kiezen. Een hond is een carnivoor. Zijn natuurlijke voeding bestaat daarom uit vlees. Als je dit weet dan is het maken van een goede keuze al een stuk makkelijker. Er bestaat veel vlees voer op de markt. Een perfect voorbeeld hiervan is KVV voer. Dit is kant en klaar vers vlees voer. Een product dat dichtbij de natuurlijke voedingswijze van een hond komt en daarnaast zijn gezondheid waarborgt.

Welk hondenvoer is het beste?

Wat het beste hondenvoer is voor je hond is afhankelijk van zijn smaak en behoeftes. Wat voor de ene hond werkt hoeft niet per se voor de ander te werken. We hebben zojuist vastgesteld dat het voeren van rauw vlees een goede keuze is. Als je kiest om voor KVV producten te gaan dan is het een kwestie van uitproberen. Probeer een aantal merken en vleessoorten en ontdek wat het beste werkt voor jouw hond.

Belangrijk bij het zoeken naar de beste voeding voor je hond is de transparantie van de merken die je probeert. Een merk moet zo transparant mogelijk zijn over de ingrediënten die verwerkt zijn in het product. In ons assortiment vind je enkel en alleen verantwoorde producten waar wij volledig achter staan. Vers vlees van goede afkomst met een hoge kwaliteit.

Waar kan ik het best hondenvoer kopen?

Op zoek naar goede KVV producten? Bij Animal Food Express vind je een uitgebreid en divers assortiment aan vers vlees voer van verschillende diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan; rund, kip, konijn, eend en nog veel meer. Er zijn meerdere KVV merken beschikbaar, genoeg om uit te kiezen. Je kan er bij ons van op aan dat deze merken bijdragen aan de gezondheid van jouw hond. De KVV producten zijn stuk voor stuk een verantwoorde keuze.

Waar moet hondenvoer aan voldoen?

Hondenvoer moet aan bepaalde richtlijnen voldoen. Bij het maken van een menu moet aan deze richtlijnen worden voldaan. Als je deze volgt dan zorg je er voor dat jouw hond de juiste hoeveelheid mineralen, vitamines en andere essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze richtlijnen gelden overigens ook voor katten. Hoe deze richtlijnen eruit zien hebben we voor je op een rijtje gezet in ons artikel over rauw vlees voor honden.

Het is belangrijk om deze richtlijnen in acht te nemen om een goede gezondheid voor je hond te realiseren. Het gaat hierbij om de hoeveelheid die een hond mag hebben van rauw vlees voer maar ook het mixen van diersoorten binnen een menu.

Wat kost hondenvoer per maand?

De kosten voor hondenvoer verschillen natuurlijk per merk. Bij Animal Food Express hebben we verschillende voordeelpakketten. Deze zijn samengesteld uit KVV producten van het merk KB Raw. Door af te wisselen binnen dit pakket voer je op een gebalanceerde manier en komt je hond of kat niets tekort.

Hoeveel je hond of kat nodig heeft is afhankelijk van zijn leeftijd en gewicht. Een hond van 30 kilo mag ongeveer 750 gram vlees per dag. Ons voordeelpakket large bevat 21 kilo aan KVV. Hier zou je dan 28 dagen mee vooruit kunnen. Voor 64,99 euro kun je bijna een hele maand voeren. Naast het large pakket hebben we ook pakketten in de maten medium en small. Voor middelgrote en kleine honden.

Wat is het meest gezonde hondenvoer?

Een goede balans hanteren binnen het menu van je hond is essentieel. Of het nu gaat om voeren met brokken of rauw vlees. Beiden hebben voordelen. Bij het voeren van KVV heb je een goede voedingswijze die aansluit op de natuurlijke levenswijze van een hond te pakken. De menu’s van KVV producten zijn op een hele nauwkeurige manier samengesteld waardoor je hond de juiste voedingsstoffen tot zich krijgt. Een tekort of teveel van vitamines en mineralen is daarmee uitgesloten.

Ook bij het voeren van KVV let je op de hoeveelheid. Komt je hond opeens veel aan, dan neem je het menu nog eens onder de loep. Naast het rauw vlees kun je bij KVV ook prima gedroogde snacks voeren. Een KVV menu is een verantwoorde manier van voeren en brengt op het gebied van gezondheid dus veel voordelen met zich mee. Er worden geen chemische toevoegingen gedaan aan deze producten.

Of het voeren van rauw vlees beter is dan het voeren met brokken kunnen we geen uitspraken doen. Dat is een keuze die iedereen zelf moet maken. Er is geen juiste of onjuiste oplossing hierin. Sommige honden vinden brokken lekkerder terwijl anderen meer energie halen uit rauw vlees.

Welk hondenvoer is het best voor puppy’s?

Pups kunnen net als volwassen honden prima gevoerd worden met rauw vlees. Wat hierin het beste is vind je terug in het artikel over de voeding voor pups. Waar je op moet letten bij pups is de hardheid van het vleesbot. Voor pups raden wij een hardheid van een of twee vleesbotjes aan.

Welk hondenvoer is het best voor een senior hond?

Eigenlijk geldt hier hetzelfde als voor puppy’s. Ook bij senioren honden moet gelet worden op de hardheid van het vleesbot. Dit is vooral belangrijk bij senioren honden met een slecht of slecht wordend gebit.