0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Hoe voer je KVV?

Als eigenaar van een hond of kat is de kans groot dat je al eens hebt gehoord van; KVV voeren. Wat dit inhoudt en hoe je deze manier van voeren handhaaft zullen we je hier uitleggen.

Voeren met KVV is een hele gemakkelijke manier van voeren. Dit is omdat je met KVV voer alleen nog maar hoeft af te wisselen tussen de verschillende diersoorten binnen deze menu’s. Door op deze manier te voeren verkrijg je automatisch een gebalanceerd menu voor je hond of kat.

In KVV voer zitten veel dierlijke eiwitten. Deze eiwitbronnen kunnen we onderverdelen in vier groepen namelijk; rood vlees, licht vlees, wild en vis. Wij raden aan om iedere week minstens een soort eiwitbron uit iedere groep te voeren voor een gebalanceerde voeding. Voor het voeren met vis is voorzichtigheid geboden. Een grotere hoeveelheid dan 10% raden wij af. Als je voert op deze wijze over een periode van twee weken dan heb je een gebalanceerde voedingswijze te pakken.

Afwisseling in diersoorten kan hierbij niet te veel zijn. Meer afwisseling wordt aanbevolen. Er bestaan echter ook speciale voedingsmixen binnen het KVV voer, bij sommige van dezen zijn extra vitamines en mineralen toegevoegd. Zo’n premix maakt afwisseling niet langer noodzakelijk.

Waar staat KVV voor?

KVV staat voor kant en klaar vers vlees. Wat dit precies inhoudt is het volgende; KVV is een vlees product van gemalen spiervlees, gemalen organen en gemalen botten. Dit product wordt samengesteld zodat het de juiste verhoudingen heeft en daarmee een verantwoorde manier van voeren is. KVV wordt vaak verpakt tot een worst en is gemakkelijk in porties te verdelen. KVV producten worden bevroren thuis bezorgd.

Het KVV menu van een hond

Zoals hierboven al bekend is gemaakt is het afwisselen binnen de diersoorten wat deze manier van voeren zo gezond maakt. De goede balans in voeding is zo belangrijk omdat in iedere vleessoort een andere samenstelling van voedingsstoffen zit. Door veel af te wisselen krijgt je hond al deze stoffen binnen. De dierlijke grondstoffen in KVV producten zorgen voor een rijke hoeveelheid aan mineralen en vitamines.

Als er ‘compleet’ op de mix staat dan gaat het om een product met premix en zijn er dus voedingsstoffen aan toegevoegd of er zijn analyses uitgevoerd waaruit blijkt dat er voldoende van bepaalde voedingsstoffen in zitten.

Het KVV menu voor een kat.

Een kat is een echte carnivoor en dus is het voeren met KVV erg geschikt. Tussen katten en honden wordt bij het samenstellen van een KVV menu licht onderscheid gemaakt. Katten hebben meer taurine nodig dan honden. In veel KVV producten zit dan ook de juiste hoeveelheid taurine voor katten verwerkt. Dezelfde richtlijnen zijn van toepassing en het gebalanceerde dieet zorgt ook bij een kat voor een optimale gezondheid. Een kat heeft echter geen baat bij extra groenten of granen in zijn voeding.

Hoe bereken je de juiste hoeveelheid aan KVV?

Hoeveel een hond of kat nodig heeft is afhankelijk van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan hoe actief het dier is of zijn lengte, gewicht en leeftijd. Daarom kan er niet voor iedere hond of kat een zelfde menu samengesteld worden. Er zijn bepaalde richtlijnen samengesteld die je kunt hanteren bij het maken van een menu. Deze kun je aanpassen naar de behoefte van het dier. Als hij aankomt in gewicht geef je wat minder en andersom.

Bij een pup tot 3 maanden voer je 4x per dag, tot 6 maanden wordt dit 3x per dag, tot 12 maanden 2x per dag en na zijn eerste jaar 1 of 2x per dag. De hoeveelheid is dus afhankelijk van zijn gewicht maar ook zijn leeftijd. Tot 4 maanden geef je hem 50 gram per kg in lichaamsgewicht. Tussen de 4 en 7 maanden wordt dit 40 gram per kg in lichaamsgewicht. 7 tot 10 maanden zit je op 30 gram en na 10 maanden op 20 gram per kg in lichaamsgewicht.

Een volwassen hond kun je 1 of 2x per dag KVV voeren, 20 a 30 gram per kg in lichaamsgewicht. Voor een actievere hond geldt dat hij meer mag hebben namelijk zo’n 40 gram en drachtige of zogende honden mogen 30 a 40 gram per kg in lichaamsgewicht binnen krijgen.

Kittens voer je 80 a 100 gram per kg in lichaamsgewicht, zo’n 3 a 4x per dag. Volwassen katten zitten op 30 a 40 gram per kg in lichaamsgewicht; 2 keer per dag. Ook bij katten geldt dat drachtige en zogende katten meer mogen hebben van KVV voer namelijk 60 a 80 gram per kg in lichaamsgewicht.

Hoe begin je met KVV?

Bij honden kun je vaak zonder problemen direct beginnen. Mocht het zo zijn dat jouw hond bijvoorbeeld gevoelige darmen heeft dan kun je hem er eerst aan laten wennen. Dit doe je door een beetje warm water over het voer te gooien. Let goed op dat het water niet te heet is.
Katten zijn iets lastiger omdat het van nature eigenwijze eters zijn. Ook hier kun je er wat warm water overheen gooien of er iets lekkers doorheen mengen.

Hoe lang kun je KVV bewaren?

KVV is vers ingevroren en daardoor lang houdbaar mits je het in de vriezer bewaart. Je kunt het laten ontdooien in de koelkast. Zorg voor een goed afsluitbaar, niet lekkend bakje als je dit doet. In de koelkast is het zo’n 2 dagen houdbaar.

Kun je KVV combineren?

Het is mogelijk om KVV te combineren met brokken of nat voer maar wij raden af om dit te doen binnen dezelfde maaltijd. Je zou wel in de ochtend brokken kunnen voorzetten en ’s avonds KVV voeren.

Welk merk KVV is goed voor honden?

Ons assortiment bestaat enkel en alleen uit producten waar wij volledig achter staan. De afkomst van de producten is daardoor van goede kwaliteit en verantwoord. Enkele bekende merken uit ons assortiment zijn; KB RAW, Bandit, Alaska Natural Petfood, Farmfood, Barfmenu, Carnivoer, Haaksbarf, DARF en Raw4Dogs. Met een van deze merken zit je altijd goed.

Welk merk KVV is goed voor katten?

Sommige van de bovenstaande merken hebben ook speciaal KVV kattenvoer. Deze zijn dus van dezelfde hoge kwaliteit en bieden een even zo gebalanceerde voeding als bij een hond. Denk aan merken zoals: Alaska Natural Petfood, Barfmenu, Haaksbarf en Bandit. Daarnaast verkopen wij ook: Kiezebrink en Carnivoer. Al onze producten worden bevroren bij je thuis bezorgd en natuurlijk kun je altijd bij ons terecht voor deskundig voedingsadvies!