0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00 en 13:00-17:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2106 9,2 4,5 0,92 97 10

Huidproblemen en een doffe vacht bij de hond

Er kunnen verschillende redenen zijn dat een hond of kat een doffe vacht of huidproblemen heeft. Omdat er allerlei medische redenen kunnen zijn is het verstandig om een bezoekje aan je dierenarts te brengen. Voedselallergie kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn maar ook vachtmijt of een andere aandoening. Uiteraard zijn er ook nog dingen waar u aan kunt denken.

Het zou kunnen zijn dat een voedselallergie de oorzaak is van huid- en vachtproblemen. Dit herken je aan de volgende symptomen:

  • Jeuk, je hond krabt veel
  • Haarverlies en kale plekken
  • Geïrriteerde en ontstoken ogen of oren
  • Rode huid
  • Maag en/of darmproblemen

Om erachter te komen waar je dier allergisch voor is kun je een eliminatiemenu doen.

Eliminatiedieet toepassen

Bij een eliminatie menu voeren we slechts 1 hypoallergeen diersoort zonder toevoegingen. Geef echt niks anders tijdens het eliminatie menu! Na ongeveer 6 weken zou je resultaat moeten zien. Bij Animal Food Express adviseren we om huidproblemen aan te pakken met een eliminatiemenu. We voeren dan alleen puur paardenvlees of puur konijnenvlees. Na een tijd kom je er achter of de voeding inderdaad een rol speelt bij de huidproblemen en vachtproblemen. Wil je toch beloningssnoepjes geven, gebruik dan snacks van 100% gedroogd paardenvlees of konijnenvlees.

Huidproblemen van de hond opgelost?

Wanneer het eliminatie menu 6 weken lang wordt aangehouden, zou je een aanzienlijke verbetering moeten zien. Jeuk, kalen plekken en darm problemen moeten dan opgelost zijn. Voor meer informatie over het eliminatie menu bekijk je onze kennisbank

Doffe vacht bij de hond

Ook als er geen directe aanleiding is voor de verdenking van een voedselallergie kan het toch goed zijn om over te stappen op rauw voer. In de praktijk blijkt vaak dat een goed gebalanceerd rauw voer dieet de vachtconditie aanzienlijk kan verbeteren. Voer je al rauw en heeft je hond toch een slechte huid of vacht? Als medische oorzaken uitgesloten zijn is het belangrijk om na te gaan of jouw menu compleet is. Meer informatie over het samenstellen van een gebalanceerd menu kun je hier vinden.

Omega 3 voor de hond

Voer je wel voldoende vette vis? Deze producten bevatten essentiële omega 3 vetzuren die belangrijk zijn voor een gezonde huid en vacht. Dit zijn producten die deze essentiële omega 3 vetzuren bevatten:

Vindt jouw dier vis niet lekker? Probeer dan eens of zalmolie wel gegeten wordt. Het helpt vaak om dit te mengen met iets wat je dier wel lekker vindt. Zo krijgt hij toch die belangrijke omega 3 vetzuren binnen.