0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Kippennek kopen

Kippennek

Net als voor mensen is het voor dieren ook fijn om af en toe tussen maaltijden door te snacken. Niet alleen omdat dit lekker is, maar ook omdat het je huisdier fit houdt. Het is daarbij wel belangrijk om gezonde snacks te geven, die iets toevoegen aan het voedingspatroon van je hond of kat. Een ideale snack die lekker en gezond is: een kippennek! Wij hebben ze in ons assortiment!

De ideale snack

Kippennekken zijn snacks die vooral voor honden en katten zeer geschikt zijn. Zij kunnen er lekker op kauwen en zijn er wel even zoet mee. Ideaal om je huisdier bezig te houden en tegelijkertijd te belonen met een heerlijke snack. De nek van een kip is vrij zacht en het bot dat erin zit is redelijk klein en heeft een zachte structuur. Vandaar dat dit een ideale snack is voor dieren die weinig ervaring hebben met het eten van botten. Zelfs voor puppy’s en kittens is een kippennek een geschikte snack!

Let er wel goed op dat je huisdier de kippennek niet in zijn geheel opschrokt. Er dient echt op gekauwd en gekloven te worden, zodat ze zich niet verslikken en om zo het bot het beste te kunnen verteren.

Een bron van calcium

Een kippennek valt onder de gezonde snacks voor je hond of kat. Ze bestaan uit veel eiwitten, ruwe vetten en vormen een bron van calcium voor je huisdier. Calcium is goed voor de botten en het gebit en draagt ook bij aan een goede werking van zenuwen en spieren. Vandaar dat calcium een voedingsstof is die niet mag ontbreken in het ideale menu van honden en katten.

Aanvullende voeding

Onthoud dat een kippennek geldt als een snack of onderdeel van een menu en geen complete maaltijd is voor je huisdier! Het is een aanvullende voeding op het menu van je hond of kat en daarom is het van belang om kippennekken altijd te variëren met andere voeding. Zo kan een kippennek bijvoorbeeld een perfect onderdeel vormen van een BARF of KVV menu. Het geldt namelijk als bevleesd bot! Door het product af te wisselen met andere bevleesde botten, spiervlees en orgaanvlees kun je er een gebalanceerd menu mee vormen!

De gemalen variant

Wil je jouw hond of kat graag kippennekken voeren, maar merk je dat je huisdier moeite heeft met het eten van deze snack, dan hebben wij ook gemalen kippennekken in ons assortiment! Gemalen kippennekken zijn gemakkelijk op te peuzelen en te verteren. Dit product is ideaal voor dieren die niet gewend zijn om botten te eten en hier ook niet aan kunnen wennen.

Mocht je advies nodig hebben over de juiste voeding en manier van voeden voor jouw hond of kat? Neem dan gerust contact met ons op! Onze specialisten informeren je graag over de juiste manier van voeden van je huisdier, bijvoorbeeld door middel van het voeren van kippennekken.