0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2788 9,1 4,5 0,91 96 10

KVV menu voor de kat

KVV menu voor de kat

Het kan soms lastig zijn om zelf een menu samen te stellen voor de kat. Er moet voldoende afwisseling zitten in het aantal diersoorten dat je voert. Om jouw kat compleet te voeren, voer je minimaal 5 diersoorten per 2 weken, waarvan één vissoort. Het is niet aan te raden om alleen maar hondvarianten te voeren aan een kat, omdat hondvarianten andere samenstellingen (kunnen) hebben. 

Welke KVV soorten zijn geschikt?

De kvv soorten die geschikt zijn, zijn o.a. de merken die een kattenvariant in het assortiment hebben. Bij Animal Food Express zijn dat Alaska, BARFmenu, en Bandit. Wanneer er niet alleen katvarianten gevoerd (kunnen) worden, kunnen deze merken afgewisseld worden met de varianten van Kiezebrink die geschikt zijn voor zowel honden als katten. De meeste katten zijn niet echt dol op pens, dus de varianten zonder pens zijn beter geschikt voor katten. Daarnaast hebben wij ook nog Barfburgers in het assortiment, dit zijn handige burgertjes die 

Van de kvv varianten zoek je vijf verschillende diersoorten die je gaat voeren aan de kat. Voor het volledig voeren is het van belang dat je minimaal vijf diersoorten met elkaar afwisseld per twee weken. In onderstaande tabel staan vier categorieën waarin het vlees is ingedeeld. Uit elke categorie moet minimaal één diersoort worden gevoerd om een menu compleet te maken. 

Categorieën vleessoorten

Het menu

Wanneer je de diersoorten hebt gekozen, kun je een menu gaan samenstellen. Je berekent eerst hoeveel voeding jouw kat dagelijks nodig heeft. De richtlijnen voor vers vlees voeding zijn:

Een volwassen kat mag 30 tot 40 gram voeding per kilogram lichaamsgewicht per dag krijgen /  3% - 4% van zijn lichaamsgewicht per dag. Een kitten mag 50 tot 70 gram voeding per kilogram lichaamsgewicht per dag krijgen /  5% - 7% van zijn lichaamsgewicht per dag.