0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2647 9,1 4,5 0,91 93 10

Rauw

Waarom rauwe vleesvoeding?

Honden zijn carnivoren en horen een voeding te krijgen die het beste past bij het spijsverteringstelsel van een carnivoor. Om deze reden is rauw vlees voeren goed voor je hond. Honden- en katteneigenaren die rauw vlees voeren is een sterk groeiende groep en dit heeft een reden. Mensen zijn zich steeds meer bezig gaan houden met voeding en gezondheid en ook gaan realiseren wat de beste voeding is voor hun huisdieren. Het DNA van de hond lijkt veel op dat van de wolf en het maag- darmstelsel is vrij vergelijkbaar. Eigenaren en steeds meer dierenartsen worden zich hiervan bewust en voeren hun hond, kat of fret daarom rauwe vlees voeding.

Waar moet ik op letten als ik rauw vlees wil voeren?

Bij het voeren van rauw vlees moet je rekening houden met verschillende factoren. Hygiëne is erg belangrijk. Rauwe voeders en prooidieren bevatten van nature verschillende bacteriën. Voor gezonde dieren zijn deze bacteriën niet ziekmakend. voor mensen, vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand, kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden. 

Om diepvriesproducten op de juiste manier te bewaren en te ontdooien dien je de volgende voorschriften in acht te nemen: 

  • Bewaar de diepvriesdiervoeding in de diepvries bij - 18°C. Wanneer het product in aanraking komt met lucht, dan kan het product langzaam uitdrogen en vermindert de voedingswaarde.
  • Ontdooi het rauwe voer en prooidieren in een lekvrije en afsluitbare bak in de koelkast zodat het niet in aanraking komt met jouw eigen voedsel. Het is aan te raden om aparte bakken aan te schaffen voor het bewaren van het vlees, waar geen eigen producten meer inkomen.
  • Bewaar het vlees niet langer dan 2 dagen in uw koelkast, mocht een kiloverpakking teveel zijn voor 2 dagen, verdeel de rol of zak dan in meerdere porties wanneer je deze ontvangt en vries ze daarna in.
  • Voorkom kruisbesmettingen en was alles wat in aanraking is gekomen met het rauwe voer goed af met warm water en afwasmiddel of een desinfectiemidde. 
  • Hoe hoger de omgevingstemperatuur waar het voer staat, hoe sneller de bacteriën zich zullen vermeerderen. Geef jouw huisdier het rauwe voer in een koele ruimte en uit de zon. 
  • Als jouw huisdier het rauwe voer niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het dan weg.
  • Zorg ervoor dat er geen vliegen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen. Vliegen kunnen bacteriën verspreiden
  • Zorg ervoor dat er geen kleine kinderen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen. 

Ook is het erg belangrijk dat je hond, kat of fret alles binnenkrijgt wat hij/zij nodig heeft. Meer informatie over hoe je hiervoor kunt zorgen kun je lezen op onze pagina "beginnersinformatie"