0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Vers vlees voor de hond bestellen

Vers vlees voor honden

Het voeren van vers vlees aan honden is een gezonde en natuurlijke manier van voeren. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Vandaar dat wij bij Animal Food Express een ruim assortiment aan rauw vers vlees voor honden hebben. Hierbij kan gekozen worden tussen KVV producten en/of BARF producten. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

KVV hondenvoer

KVV staat voor kant en klaar vers vlees. De naam zegt het eigenlijk al: KVV voer is kant en klaar, dus kan direct gevoerd worden. De producten die onder KVV hondenvoer vallen zijn samengesteld uit gemalen spiervlees, gemalen organen en gemalen botten. Elk individueel KVV product bestaat uit precies de juiste verhoudingen van ingrediënten en wordt in de vorm van een worst of bakje verpakt. Dit maakt het extra handig het verse vlees te proportioneren en in fases te voeren aan je hond.

Kies je ervoor om je hond KVV hondenvoer te geven, dan dien je er wel rekening mee te houden dat je afwisselt tussen producten gemaakt van verschillende diersoorten. Alleen door verschillende diersoorten te voeren zorg je voor een gebalanceerd menu en weet je zeker dat je hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Stel je liever niet zelf het menu samen? Dat is geen probleem! Er bestaan ook speciale KVV voordeelpakketten, die al samengesteld zijn uit verschillende diersoorten.

Een andere optie is het voeren van KVV waaraan vitamines en mineralen toegevoegd zijn om het product compleet te maken. Deze KVV producten bevatten alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Afwisseling is bij deze producten dan ook niet noodzakelijk!

BARF methode

Wil je precies weten wat je jouw hond voert, dan kun je er ook voor kiezen om het vers vlees menu zelf samen te stellen. Het zelf samenstellen van een menu voor je hond wordt het voeren volgens de BARF methode genoemd. BARF staat voor Biologically Appropriate Raw Food. Net als bij KVV voeding bestaat een BARF menu uit (gemalen) spiervlees, gemalen organen en (gemalen) botten. Vaak worden hier nog andere voedingstoffen aan toegevoegd zoals groenten, eieren en supplementen. Zo ontstaat er een gebalanceerd menu dat aansluit op de behoeften van je hond!

De producten die tot BARF hondenvoer behoren zijn onder te verdelen in orgaanvlees, spiervlees, bevleesde botten en soms hele prooidieren. Dit verse vlees is beschikbaar van verschillende diersoorten. Doordat je het menu helemaal zelf kan samenstellen weet je precies hoeveel en wat je hond gevoerd krijgt.

Hygiëne en bewaaradvies

Het maakt niet uit welke manier van rauw vers vlees voeren het beste bij jou en je hond past. Het is zeker dat je door op deze manier te voeren je hond geeft wat het beste bij het natuurlijke voedingspatroon past.

Let er bij het voeren van vers vlees wel altijd op dat dit op een hygiënische manier gebeurt. Ons advies op het gebied van hygiëne en het bewaren van vers vlees producten vind je hier.