0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Vakantie voer

Je geeft jouw dier rauw vlees vanuit de diepvries, maar hoe doe je dat als je op vakantie gaat? 

Op vakantie bij het pension

Als je op vakantie gaat en je dier verblijft bij het pension dan is het vaak nog mogelijk om vlees te blijven geven. Veel pensions hebben tegenwoordig een eigen diepvries staan voor het verse vlees, je kunt dan in overleg zelf de benodigde hoeveelheid vlees meenemen naar het pension zodat het personeel het kan voeren tijdens je vakantie. Je kunt dan het beste in de buurt rondkijken welk pension deze service aanbiedt.

Mee op vakantie

Als je dier mee gaat op vakantie dan wordt het natuurlijk lastig om rauw vlees te blijven geven, vaak is de reis naar de bestemming lang en in het buitenland is er niet altijd rauw vlees voor dieren te koop. Ook de vriesruimte in het vakantiehuisje of camper laat dit niet altijd toe, zeker niet bij grote honden die veel vlees eten. Er zijn voor op vakantie enkele alternatieven die kunnen worden gevoerd, we zullen ze hieronder even toelichten. 

Houdbare vleesworsten

De houdbare vleesworsten is wat wij bij Animal Food Express het eerste zullen aanraden. Houdbare vleesworsten hoeven niet in de diepvries bewaard te worden, maar kunnen gewoon in de kast worden gelegd en gaan dus ook makkelijk mee op reis. Deze worsten zijn tot wel 2 jaar houdbaar buiten de koeling! De houdbare vleesworsten zijn zo lang houdbaar doordat het vlees wat verpakt zit in de worst na verpakking verhit wordt, hierdoor wordt het vlees steriel en gaan alle bacteriën dood. Dit samen met een dichte verpakking zorgt ervoor dat de worsten zo lang houdbaar zijn. Het voordeel aan deze voeding is dat er geen koolhydraten of chemische conserveermiddelen hoeven worden toegevoegd om het houdbaar te maken, daarbij kan zo'n houdbare worst volledig uit gestoomd vlees bestaan, zonder andere toegevoegde ingrediënten. Zo voer je dus nog steeds puur vlees! 

De houdbare vleesworsten worden ook bij Animal Food Express verkocht, je kunt deze hier vinden 

Gestoomde maaltijden of natvoer

Gestoomde maaltijden of natvoer/blikvoer zijn ook een goede optie voor op vakantie, deze zijn ook langdurig buiten de koeling houdbaar. Let er wel goed op welke kwaliteit je koopt, veel natvoer bevat alsnog voor het grootste deel graan ondanks dat het er uit ziet als vlees! Wij raden aan om natvoer te geven met een zo hoog mogelijk vlees gehalte. 

Brokken

Brokken kunnen uiteraard ook gevoerd worden tijdens de vakantie, ook deze zijn langdurig houdbaar en dus makkelijk mee te nemen. Let er alleen wel op dat brokken veel koolhydraten bevatten, houdbare vleesworsten zouden de voorkeur hebben als je puur vlees wilt blijven geven zonder zetmelen en andere toevoegingen. Als jouw hond het echter goed doet op brokken is het geen enkel probleem deze tijdens de vakantie te geven!