0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Voedingsadvies Reptielen

Er zijn veel verschillende soorten reptielen, ieder met hun eigen voedingsbehoefte. Zo heb je reptielen die alleen plantaardig eten (herbivoren), reptielen die alleen dierlijk materiaal eten (carnivoren) maar ook reptielen die een combinatie hiervan eten (omnivoren).

Het is dus belangrijk dat je goed uitzoekt wat de voedingsbehoefte van jouw dier is. Op internet is over de meeste soorten hier veel informatie over te vinden. We zullen in dit artikel wat meer toelichting geven over de verschillende producten die wij voor reptielen aanbieden.

Prooidieren

Reptielen met een carnivoor dieet hebben enkel dierlijke producten nodig. Voor de meeste reptielen gaat het hierbij om hele prooidieren zoals muizen, ratten, kuikens en vis. Om te bepalen wat de meest geschikte keuze is wordt vaak gekeken naar het natuurlijk dieet van het dier. Als een dier is de natuur bijvoorbeeld enkel vis eet, is dit ook in gevangenschap een logische keuze.

Met de ruime keuze in ons assortiment kun je altijd wel een geschikt prooidier vinden. We hebben namelijk niet alleen veel verschillende prooidieren maar ook heel veel verschillende maten.

Via deze link kun je overzichtelijk alle prooidieren bekijken op onze website.

Welke maat prooidier het meest geschikt is is heel afhankelijk van de grootte van jouw huisdier. Bij slangen geldt bijvoorbeeld over het algemeen dat de diameter van het prooidier niet groter mag zijn dan de diameter van het breedste punt van de slang.

Insecten

Er zijn ook veel reptielen die in de natuur insecten eten, zij zijn gespecialiseerd in het eten van insecten en hebben deze dus ook in gevangenschap nodig om in hun voedingsbehoefte te voorzien. Bij animalfoodexpress hebben we ook insecten in het assortiment. Dit is een hele praktische manier om insecten te voeren omdat je het makkelijk in kleine porties kunt ontdooien en altijd voorraad hebt. Er zijn echter ook reptielen die enkel levende insecten eten. Levende insecten zorgen er ook voor dat reptielen meer hun best moeten doen om hun eten te krijgen, net als in de natuur.

Fruit

Zoals gezegd zijn er ook reptielen die geen dierlijke producten eten maar plantaardige producten. Voor deze groep hebben we niet veel producten maar wel een aantal soorten diepvriesfruit, zoals blauwe bes, papaja en mango. Het makkelijke aan dit fruit is dat het apart is ingevroren, je kunt er dus makkelijk een handje uithalen en ontdooien.