0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2647 9,1 4,5 0,91 93 10

Voedselallergie kat

Heeft je kat een voedselallergie? Dan kan het erg lastig zijn om het juiste voer te geven. Je moet ten eerste weten waardoor je kat een voedselallergie heeft. Vervolgens moet je voer zien te vinden waar je kat niet allergisch voor is. Dit kan soms best lastig zijn. Producenten van kattenbrokken zijn niet altijd even duidelijk over welke ingrediënten gebruikt worden. Bij Animal Food Express weet je altijd wat je krijgt. Door jouw kat KVV te voeren heb je zelf helemaal onder controle wat jou kat aan voer krijgt. Hierdoor ontdek waar je kat allergie voor heeft en kun je dit uitsluiten in zijn menu. 

Symptomen van voedselallergie bij uw kat

Vermoed je dat je kat voedselallergie heeft? Let dan op of je de volgende symptomen herkent:

  • Maag en-of darmklachten (braken, diarree, winderigheid)
  • Huidklachten (jeuk en ontsteking)

Ga voor de zekerheid altijd naar de dierenarts om te checken wat er aan de hand is. Neem in dit geval dan ook de verpakking van je voer mee. Hoe meer informatie de dierenarts heeft, hoe beter!

Elimineermenu voor uw kat bij voedselallergie

Wil je er achter komen waar je kat allergisch voor is? Ga dan aan de slag met een elimineermenu. Dit vergt veel discipline, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Wat is nu precies een eliminatiemenu? Een eliminatiemenu is een menu waarin je slechts 1 hypoallergeen diersoort gaat voeren zonder enige toevoegingen. Geef dan ook bij voorkeur geen brokjes, want hier zitten allerlei toevoegingen in en dan weet je nog niet zeker waar je dier op reageert.

Bij Animal Food Express raden wij aan om een eliminatiemenu te houden op puur paardenvlees of puur konijnenvlees. Dit omdat er eigenlijk vrijwel nooit allergieën voorkomen voor paard of konijn. Door zes weken alleen paard of alleen konijn te voeren (dus ook geen andere beloningssnoepjes tussendoor!) kan je dan testen of het inderdaad gaat om een voedselallergie. Dit eliminatiemenu moet op zijn minst 6 weken worden aangehouden voordat het resultaat zichtbaar wordt. Meer informatie over het eliminatiemenu vind je hier.