0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00 en 13:00-17:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
1693 9,2 4,5 0,92 97 10

Voorbeeldmenu

Voorbeeldmenu's

Het zelf samen stellen van een BARF menu kan erg lastig zijn, maar het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat alles in de juiste hoeveelheden wordt gevoerd. Hieronder zijn 2 voorbeeldmenu's te vinden. (de Fediaf norm is te vinden onder Minima op DM basis)

KB Raw menu

KVV pakket

Belangrijk bij het voeren van de KB Raw mixen is om af te wisselen tussen de verschillende smaken. Daarnaast is het van belang om de juiste hoeveelheid te voeren. Aangehouden kan worden dat een hond dagelijks 2% tot 2,5% van zijn gewicht aan hoeveelheid voer nodig heeft. Dit houdt in dat een hond van 20 kilo ongeveer 500 gram per dag nodig heeft. Het KVV pakket is gemakkelijk te bestellen via deze link

KB Raw BARF menu

Zelf een menu samenstellen voor jouw hond kan behoorlijk ingewikkeld zijn in het begin. Om kennis te maken met BARF en voor het gemak is er een BARF pakket samengesteld. Dit pakket is in samenwerking met onze nutritionist berekend en gecontroleerd. Wanneer je dit pakket voert zoals in het voorbeeldmenu is weergeven, voer je jouw hond compleet! 

BARF menu hond

Bij het voeren van BARF is het belangrijk om de percentages in acht te nemen. Een weekmenu voor een hond van 20 kilo met een voerbehoefte van 2,5%, kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

BARF Pakket

Mogelijke toevoegingen voor dit menu zijn bijvoorbeeld gekookte groente (niet gekruid of in saus), een á twee rauwe eieren, yoghurt en dergelijke producten. Bovenstaand menu is een voorbeeld menu. Je ziet in het menu dat je niet elke dag compleet hoeft te voeren en dat de dagelijkse hoeveelheid mag variëren. Richtlijnen voor het voeren daarvoor worden meegegeven in de verzenddoos. 

Geen hond is hetzelfde en een actieve jonge hond heeft meer kilo caloriën nodig dan een oudere hond. Om toch een richtlijn te hebben, maken we gebruik van een gemiddelde van 25 gram per kg lichaamsgewicht voor een volwassen hond (2,5% van het lichaamsgewicht). Indien je hond actiever is zal hij/zij meer energie nodig hebben. De hoeveelheid voer per dag kun je dan verhogen. Merk je dat je hond aankomt in gewicht en te zwaar wordt, verminder dan de dagelijkse hoeveelheid voeding.