0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00 en 13:00-17:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
1941 9,2 4,5 0,92 97 10

Voorbeeldmenu

WEEKMENU BARF KAT

Vind jij het lastig om een goed menu samen te stellen voor je kat met BARF producten of zoek je gewoon wat inspiratie? We laten je zien wat de onderdelen van dit menu zijn en hoe je deze over een week kunt verdelen. Dit menu is speciaal voor katten en bevat daarom geen pens en geen groenten.

Algemene richtlijn over het samenstellen van een BARF menu vind je hier.

Je boodschappenlijstje:

KB BARF – Haring IQF 1 kg

KB BARF - Kippenruggen 2 kg

KB BARF - Kwartellijfjes 1 kg      

KB BARF – Konijnendelen 3 kg

KB BARF – Kippenlever 1 kg

KB BARF – Konijnenniertjes 1 kg

Hazenvlees 500 g – 3 stuks

KB BARF - Paardenvlees 2 kg

Hoe verdeel je het?

Dit zijn alle producten die je nodig hebt voor dit menu, maar hoe verdeel je dit nou over de week? Ook hier zullen we een voorbeeld van geven. We laten het eerst zien in percentages en geven dan een rekenvoorbeeld hoe je dit kunt toepassen voor de voerhoeveelheid van jouw kat.

Maandag: 50% haring, 35% konijnendelen, 15% paardenvlees

Dinsdag: 20% haring, 60% kwartellijf, 20% Hazenvlees

Woensdag: 10% kwartellijf, 90% paardenvlees

Donderdag: 45% kippenrug, 35% konijnennier, 20% hazenvlees

Vrijdag: 35% konijnendelen, 65% hazenvlees

Zaterdag: 45% kippenrug, 35% konijnennier, 20% hazenvlees

Zondag: 50% kippenrug, 15% kippenlever, 35% paardenvlees

Hoeveel voer je?

Weet jij nog niet hoeveel jouw kat per dag eet? Dan kun je uitgaan van het gemiddelde: 35 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. Weegt jouw kat 4 kg? Dan krijgt hij 4*35 g = 140 gram per dag. Let op: Dit is een richtlijn, hou de conditie van je kat goed in de gaten en stel de hoeveelheid zo nodig bij.

Met deze hoeveelheid als voorbeeld zou hij op maandag krijgen:

0,50 * 140 = 70 gram haring

0,35 * 140 = 49 gram konijnendelen

0,15 * 140 = 21 gram paardenvlees

Portioneren

Het is handig om de producten te portioneren, dit betekent dat je porties maakt voor elke dag in de week. Om dit te kunnen doen is het handig om het product iets te laten ontdooien in de koelkast. Zodra je de producten kunt scheiden van elkaar doe je ze in de juiste porties in bakjes en vries je het daarna direct weer in.

Natuurlijk komt een portie niet neer op een paar gram, kijk wat voor jou handige hoeveelheden zijn!

Heb je vragen over het samenstellen van je menu? Stel ze ons gerust.