0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2647 9,1 4,5 0,91 93 10

Waarom rauw?

Gebit hond

Waarom rauwe vleesvoeding?

Er wordt wel eens beweerd dat honden omnivoren zijn en geen carnivoren. Als je echter kijkt naar het verteringsstesel, de voedingsbehoefte en het gebit van de hond dan klopt dit niet. Honden zijn carnivoren en horen een voeding te krijgen die daar bij hoort. Je hond heeft er baat bij als jij hem regelmatig vers en rauw vlees voert! Dit kan van alles zijn: van wild konijn tot runderpens en van eendenharten tot zalmlijven. Uw hond zal er gek op zijn!

Daarnaast is het voor uw hond gezonder om rauw vers vlees te eten dan elke dag bewerkte brokken. Wilt u vrijblijvend voedingsadvies voor uw trouwe viervoeter? Wij adviseren u graag!

Bekijk ons verse hondenvoer

Zetmelen in hondenvoer

De gemiddelde hondenbrok bevat ongeveer 40% aan zetmelen. Dit komt omdat zonder zetmeel een brokje geen vorm van een brokje zou krijgen, dit is dus noodzakelijk om om een brok te produceren. Het probleem is echter dat zetmeel grotendeels bestaat uit koolhydraten, suikers dus. De gemiddelde diervoeding bevat 30-40% koolhydraten! Dit zorgt voor een overdosis aan suikers en een te kort aan eiwitten en vetten. 

Om deze reden is rauw vlees voeren goed voor je hond, dit bevat de juiste verhoudingen van eiwitten, vetten en koolhydraten voor de hond. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat geen enkel wezen op deze planeet is gemaakt om elke dag bewerkt eten als voeding te krijgen. Vers eten heeft invloed op onze darmflora, en zo werkt dat ook bij honden. Honden op een vers vlees dieet hebben een gezondere darmflora!

Steeds meer honden-en katteneigenaren worden zich bewust van alle voordelen die vers voer biedt, het is een beweging die blijft groeien, en dat is natuurlijk niet zomaar! 

Meer leren over beginnen met het voeren van vers vlees? Kijk dan even hier! 

Wist je dat?

  • Rauwe vlees voeding efficienten wordt verteerd? Bij de vertering van rauw vlees komen minder afvalstoffen in het lichaam vrij dan bij verhitte producten zoals brokken of natvoer. Hierdoor worden organen als de lever, nieren en darmen een stuk minder belast! 
  • Rauw voeren zorgt voor een gezondere evenwichtere darmflora? Een gezonde darmflora heeft een directe invloed op het imuunsysteem van het dier! 
  • Vers voer geen chemische conserveermiddelen nodig heeft om goed te blijven? Het wordt in de diepvries bewaard, net als ons vlees, dus er hoeven geen gekke dingen in te zitten om het houdbaar te maken! 
  • Rauw voer ideaal is voor een eliminatie menu bij allergische honden? Dit komt omdat er bij het vlees geen gekke toevoegingen zitten, zo is het heel makkelijk om te gaan elimineren!