0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Welke snacks zijn er voor de hond en kat?

Net als wij mensen mag ook jouw huisdier geregeld genieten van een snack. Er zijn ontzettend veel verschillende honden- en kattensnacks, misschien raak je het overzicht een beetje kwijt. Je hebt al tijd gestoken in het samenstellen van een zo verantwoord mogelijk menu voor je hond of kat en nu kun je weer opnieuw beginnen met het zoeken naar de juiste snacks? Rauw voer, bijvoorbeeld een KVV of BARF menu, kan prima worden aangevuld met een gedroogde snack. Animal Food Express heeft gezonde en verantwoorde snacks in het assortiment. Door de grote diversiteit in ons snack assortiment is er altijd een snack voor jouw hond of kat beschikbaar.

Wat voor soort snacks zijn er?

Of het nu gaat om een snack om lekker lang op te kauwen of een verantwoorde hapklare snack om je dier mee te belonen. Al onze snacks bestaan 100% uit vlees en zijn dus niet alleen lekker maar ook gezond. Voor ieder doel is er een tussendoortje beschikbaar. Welke soorten en smaken er beschikbaar zijn lees je hieronder.

Welke verschillende smaken snacks zijn er?

Een hondensnack of kattensnack kun je het beste aanpassen op het doel. Een beloningssnack is van een ander formaat als een tussendoortje of kauwsnack. Binnen deze groepen bestaan er ontzettend veel verschillende soorten en smaken.

Vleesstrips of -sticks kunnen goed gebruikt worden als beloning omdat deze te breken zijn in kleinere stukjes. Er zijn strips in verschillende vleessoorten zoals konijn, geit, eend, zalm en meer. Daarnaast kun je ook belonen met lamslong blokjes. Deze gedroogde blokjes vlees zijn eiwitrijk en vetarm. Ze zijn ook zeer geschikt voor pups, kittens en oudere dieren.

Voor lang kauwplezier kun je bijvoorbeeld denken aan bullepezen. Dit is taai vlees dat op een natuurlijke manier is gedroogd. Door het natuurlijke drogingsproces behoudt de snack zijn vitamines, mineralen en zijn aantrekkelijke geur. Hier heeft je hond veel kauwplezier van en is het een ideaal tussendoortje. Eendenvleugels zijn ook een goede verantwoorde snack voor je hond. Hier kan hij goed op kauwen maar het is iets zachter dan de bullepezen. Ook dit product is 100% natuurlijk.

Als je op het gewicht van jouw dier aan het letten bent dan kan het misschien aanvoelen als een uitdaging om een goede snack te vinden. Echter bestaan er ook snacks die prima aansluiten op gewichtsbeheersing bij honden en katten. Hierbij kun je denken aan gedroogde konijnenoren, deze bevatten veel vezel en weinig calorieën. 

Er zijn een tal aan gedroogde snacks van rundvlees. Longen, luchtpijpen, oren, pens en meer. Deze kunnen ook uitstekend gebruikt worden als gezonde snack. Allemaal op natuurlijke manier gedroogd en heerlijk om op te kauwen.

Liever vis? Kabeljauwsticks zijn sticks van 100% gedroogde kabeljauwhuid. Rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Een gezond tussendoortje voor je hond. Ook om te trainen zijn er snacks van vis. Zalm of zeebaars trainers zijn kleine blokjes om mee te trainen of als tussendoortje te gebruiken. Deze snacks zijn ook heel geschikt voor katten.

Een gedroogde snack kan prima gebruikt worden als aanvulling op het menu voor je hond of kat. Door de natuurlijke manier van drogen bij onze producten worden vitamines en mineralen bewaard en dragen ze bij aan de algehele gezondheid van je dier.

Hoeveel mag een hond of kat aan snacks krijgen?

Wanneer je je dier trakteert op een gedroogde snack kan deze meegerekend worden als onderdeel van het dagelijkse menu. Het is een gezonde toevoeging maar bevat wel calorieën. Het is dus belangrijk om het gewicht van je hond of kat in de gaten te houden.

Omdat het om gedroogde producten gaat bevatten ze minder water en daardoor meer energie dan verse producten. Wanneer je hond aankomt in gewicht krijgt hij te veel energie binnen. Dit geldt natuurlijk ook voor katten.

Experimenteer met de diversiteit aan snacks die er beschikbaar is. Omdat de gedroogde producten zo goed aansluiten op een KVV of BARF menu kun je prima uitzoeken wat jouw dier het lekkerst vindt. Je kan hem op een verantwoorde manier verwennen. Kom je er toch niet uit? Aarzel niet om onze hulp in te schakelen. Wij geven je graag deskundig voedingsadvies.