0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00 en 13:00-17:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!
2019 9,2 4,5 0,92 97 10

Welke snacks zijn er voor de hond?

Net als wij mensen mag ook een hond geregeld genieten van een snack. Er zijn ontzettend veel verschillende hondensnacks, misschien raak je het overzicht een beetje kwijt. Je hebt al tijd gestoken in het samenstellen van een zo verantwoord mogelijk menu voor je hond en nu kun je weer opnieuw beginnen met het zoeken naar de juiste snacks? Verse vlees voer uit bijvoorbeeld een KVV of BARF menu kan prima worden aangevuld met een gedroogde snack. Animal Food Express heeft gezonde en verantwoorde snacks in het assortiment. Door de grote diversiteit in ons snack assortiment is er altijd een snack voor jouw hond beschikbaar.

Wat voor soort snacks zijn er voor de hond?

Of het nu gaat om een snack om lekker lang op te kauwen of een verantwoorde hapklare snack om je hond mee te belonen. Al onze snacks zijn 100% vlees en helpen mee aan de gezondheid van je hond. Voor ieder doel is er een tussendoortje beschikbaar. Welke soorten en smaken er beschikbaar zijn lees je hieronder.

Welke verschillende smaken snacks zijn er voor de hond?

Een hondensnack kun je het beste aanpassen op het doel. Een beloningssnack is van een ander formaat als een tussendoortje of kauw snack. Binnen deze groepen bestaan er ontzettend veel verschillende soorten en smaken.

Vlees strips of sticks kunnen goed gebruikt worden als beloning omdat deze te breken zijn in kleinere stukjes. Er zijn strips in verschillende vleessoorten zoals paard, rund, hert, kangoeroe en meer. Daarnaast kun je ook belonen met lamslong blokjes. Deze gedroogde blokjes vlees zijn eiwitrijk en vetarm. Ze zijn ook zeer geschikt voor pups en senioren honden.

Voor lang kauwplezier kun je bijvoorbeeld denken aan bullepezen. Dit is taai vlees dat op natuurlijke manier is gedroogd. Door het natuurlijke drogingsproces behoudt de snack zijn vitamines, mineralen en zijn aantrekkelijke geur. Hier heeft je hond veel kauwplezier van en is het een ideaal tussendoortje. Eendenvleugels zijn ook een goede verantwoorde snack voor je hond. Hier kan hij goed op kauwen maar het is iets zachter dan de bullepezen. Ook dit product is 100% natuurlijk.

Als je op het gewicht van jouw hond aan het letten bent dan kan het misschien aanvoelen als een uitdaging om een goede snack te vinden. Echter bestaan er ook snacks die prima aansluiten op gewichtsbeheersing bij honden. Hierbij kun je denken aan geitenoren. Dit is vergelijkbaar met runderoren. Geitenoren hebben een laag vetgehalte en door de traditionele manier van drogen worden de mineralen optimaal bewaard.

Er zijn een tal aan gedroogde snacks van rundvlees. Longen, luchtpijpen, oren, pens en meer. Deze kunnen ook uitstekend gebruikt worden als gezonde snack. Allemaal op natuurlijke manier gedroogd en heerlijk om op te kauwen.

Liever vis? Kabeljauwsticks zijn sticks van 100% gedroogde kabeljauwhuid. Rijk aan omega 3 en 6 vetzuren. Een gezond tussendoortje voor je hond. Ook om te trainen zijn er snacks van vis. Zalm of zeebaars trainers zijn kleine blokjes om mee te trainen of als tussendoortje te gebruiken. Deze snacks zijn ook geschikt voor katten.

Een gedroogde snack kan prima gebruikt worden als aanvulling op het menu voor je hond. Door de natuurlijke manier van drogen bij onze producten worden vitamines en mineralen bewaard en dragen ze bij aan de algehele gezondheid voor je hond.

Hoeveel mag een hond aan snacks krijgen?

Wanneer je je hond trakteert op een gedroogde snack kan deze meegerekend worden als onderdeel van het dagelijkse menu. Het is een gezonde toevoeging maar bevat wel calorieën. Het is dus belangrijk om het gewicht van je hond in de gaten te houden.

Omdat het om gedroogde producten gaat bevatten ze minder water en daardoor meer energie dan verse producten. Wanneer je hond aankomt in gewicht krijgt hij te veel energie binnen. Dit geldt natuurlijk ook voor katten.

Wees voorzichtig met het voeren van rauw botten. Alleen als je hond een voedingswijze volgt van rauw vlees zoals KVV of BARF kun je hem hierop laten knagen. Honden die rauw vlees eten hebben een hogere zuurgraad van het maagzuur. Hier kunnen ze een bot veel beter mee verteren dan honden die geen rauw vlees in hun dagelijkse voeding krijgen. Voorbeelden van rauwe botten zijn; kippennekken, eendennekken en vleugels van gevogelte.

Experimenteer met de diversiteit aan snacks die er beschikbaar is. Omdat de gedroogde producten zo goed aansluiten op een KVV of BARF menu kun je prima uitzoeken wat jouw hond het lekkerst vind. Je kan hem op een verantwoorde manier verwennen. Kom je er toch niet uit? Aarzel niet om onze hulp in te schakelen. Wij geven je graag deskundig voedingsadvies.