0341 - 355 739maandag t/m vrijdag
8:00-12:00
Diepvriesdiervoeding thuisbezorgd wanneer het jou uitkomt!

Wat is BARF?

BARF houdt in dat je zelf het menu voor je huisdier samenstelt met vers rauw voer. BARF staat voor “Bones and Raw Food”, maar wordt ook wel eens uitgelegd als “Biologically Appropriate Raw Food”.

Waar staat BARF voor?

BARF betekent “Biologically Appropriate Raw Food”. De BARF methode houdt in dat het menu voor de hond of kat zelf samengesteld wordt. Er wordt met een BARF menu gebruik gemaakt van vleesbot, spiervlees, orgaanvlees en aanvullingen zoals groenten, eieren en supplementen.

Waarom BARF voer?

De BARF methode is een hele bekende voedingsmethode. Argumenten om zelf een menu samen te stellen zijn er genoeg. Ten eerste is een hond een carnivoor. Een echte vleeseter dus. Het spijsverteringsstelsel van de hond lijkt nog steeds veel op die van de wolf. Daarom kan een hond rauw vlees heel goed verteren.

Het belangrijkste is dat je een menu evenwichtig opstelt zodat je huisdier voldoende en juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierbij is afwisseling met eiwitbronnen (diersoorten) belangrijk. Meer informatie over afwisseling in een menu vind je hier. Wissel ook het soort voer af: spiervlees, vleesbot, orgaanvlees en eventueel groenten, fruit en supplementen. Hierbij zijn de verhoudingen belangrijk, benieuwd welke verhoudingen wij aanraden? Klik dan hier.

Welk merk voor pups, honden, kittens en katten?

Zoals gezegd zijn er enorm veel merken die BARF voer aanbieden. De bekendste merken zijn:

  • Kiezebrink
  • Bandit
  • Petman